Don Jacobo logo

Don Jacobo wijnproducent

Don Jacobo


Bodegas Corral is gelegen in het hart van het Rioja gebied, een paar minuten rijden van Logroño. Het was Saturnino Daroca die in 1898 besloot tot het aanplanten van de eerste wijngaarden in Sojuela, een klein dorp in de buurt van Navarrete. Door het huwelijk van zijn dochter met Martin Corral, werd de bodega voorzien van de familienaam Corral.

Bodegas Corral is de enige bodega in Don Jacobo vatenLa Rioja gelegen langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostela en het is dan ook deze route waar het merk Don Jacobo zijn naam aan ontleend. De bodega bezit zo’n 40-tal hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit.

Don Jacobo flessenDe wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken. Naast een aantal houtgelagerde rode Rioja’s zoals de Crianza, Reserva en Gran Reserva produceert de bodega ook een uitmuntende Blanco en Rosado.

 

 

 

 

Wat opvalt aan de rode wijnen, ik heb er vier geproefd, hoe lang ze hun vitaliteit behouden en zelfs frissig blijven, terwijl ze bovendien tamelijk slank zijn. Een goed voorbeeld is de Don Jacobo Crianza 2010 die behalve een frisse kern ook wat rijpheid vertoont in combinatie met kruidig hout, vanille en besfruit.

Wijnschrijver Hubrecht Duijker, augustus 2015